Wall Street-bedrijven maken zich op voor gesimuleerde cyberaanval

Ongeveer 40 bedrijven op Wall Street maken zich op voor Quantum Dawn 2, een gesimuleerde cyberaanval die voor vrijdag 28 juni op de planning staat. Zowel banken, beurzen als aandelenhandelaren doen mee aan de simulatie.
Securities Industry and Financial Markets Association
De gesimuleerde aanval is bedoeld om uit te testen in welke mate Wall Street-bedrijven in staat zijn hun digitale bezittingen te beschermen. Zowel hun reactievermogen als de mate waarin de bedrijven samen kunnen werken wordt op de proef gesteld.
DECIDE-FS
De testen worden uitgevoerd op de testsoftware Distributed Environment for Critical Infrastructure Decision-making Exercises – Finance Sector (DECIDE-FS), die speciaal voor dit doeleinde is ontwikkeld. De software maakt het mogelijk de beveiliging van de bedrijven te testen zonder de beschikbaarheid van de platformen van de deelnemers in gevaar te brengen.
Quantum Dawn 2 is georganiseerd door de Securities Industry and Financial Markets Association (SIFMA) in samenwerking met de Amerikaanse Department of Homeland Security, Amerikaanse ministerie van Financiën, centrale bank Federal Reserve en de beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission.