Nederlanders nemen weinig maatregelen om data te beschermen

Nederlanders blijken weinig maatregelen te nemen om hun data goed te beschermen. Met name de Nederlandse jeugd blijkt nauwelijks aandacht te besteden aan back-ups. Nederlanders lopen dan ook relatief veel risico data te verliezen.
Nederlanders nemen weinig maatregelen om data te beschermen
Dit blijkt uit onderzoek Norman Data Defense Systems (via ManagersOnline). Slechts 43 procent van de jongeren tussen de vijftien en 29 jaar blijkt over reservekopieën van hun data te beschikken. Dit percentage is in vergelijking met andere landen laag. Zo beschikt 61 procent van de Zwitserse jeugd over een back-up van hun belangrijke data, terwijl 58 procent van de Noorse jongeren over een recente reservekopie beschikt. Het percentage ligt in Duitsland zelfs op 62 procent.
Vrouwen minder bewust van belang reservekopie
Boven de 29 blijken mensen het belang van reservekopieën beter te beseffen. Mannen blijken zich echter meer bewust van dit belang dan vrouwen. 24 procent van alle ondervraagde vrouwen geeft aan niet te weten wat zij met een back-up zouden moeten.
Arne Upheim, director product marketing Norman, raadt mensen aan een back-up plan op te stellen en de beveiliging van computers up-to-date te houden. Upheim benadrukt dat back-ups niet ingewikkeld hoeven te zijn. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld gebruik maken van geautomatiseerde tools die het werk uit handen nemen.