Dell breidt beveiliging van Dell Data Protection-plan uit

Dell voorziet zijn Dell Data Protection-plan van extra beveiliging. Het bedrijf verbetert hiermee de veiligheid van Precision-, Latitude– en OptiPlex-systemen.
Dell Data Protection Plan
Dell Data Protection beschermt data waar gebruikers van de de Dell-machines mee werken. De beveiligingsfeature krijgt drie nieuwe functies. Zo plaatst Dell Data Protection voortaan kritieke applicaties zoals webbrowser, Office-pakketten en webbrowsers in een beveiligde omgeving. Dit maakt het detecteren van eventuele infecties van deze software een stuk eenvoudiger, aangezien de acties en het gedrag hiervan eenvoudig kan worden gemonitord. Deze technologie is ontwikkeld door Invincae.
Bestanden versleuteld in de cloud plaatsen
Daarnaast kondigt Dell aan dat Dell Data Protection voortaan de mogelijkheid biedt bestanden te versleutelen voordat deze naar een cloudomgeving of een andere gebruiker/systeem worden verzonden. Dit moet voorkomen dat derden de bestanden kunnen inzien mochten deze worden onderschept.
Dell Data Protection is tot slot voorzien van nieuwe authentificatiesoftware, die zorgt dat alleen gebruikers met de juiste rechten toegang hebben tot applicaties en data. De software die beschikbaar via een console en kan op deze wijze op afstand worden aangestuurd.