Werken met SSL/TLS om spionerende geheime diensten buiten de deur te houden

Zowel de Amerikaanse inlichtingendienst NSA als de Britse geheime dienst GCHQ blijken op grote schaal burgers te bespioneren en data over hen te verzamelen. Het gebruik van beveiligde verbindingen als SSL en TLS zijn daarom vandaag de dag erg relevant. Wat is SSL en TLS precies en waarom zijn de technieken interessant?
De Amerikaanse inlichtingendienst National Security AgencyDe Britse geheime dienst GCHQ
Net-Security legt in een artikel uitgebreid uit wat de twee technieken om versleutelde dataverbindingen op te zetten precies inhouden en hoe deze in zijn werk gaan. Ook SSL en TLS zijn echter niet volledig waterdicht. Zo moet de sleutel die gebruikt wordt om de versleutelde data te ontsleutelen worden uitgewisseld tussen twee machines. Hier gaat het fout gaan. Het artikel beschrijft dan ook op welke wijze dergelijke sleutels veilig kunnen worden uitgewisseld en het risico dat de sleutel uitlekt te minimaliseren.
Lees het volledige artikel op Net-Security.com en leer op welke wijze veilig kan worden gewerkt met behulp van SSL/TLS.