Avira stopt met de ondersteuning van Linux

Het anti-virusbedrijf Avira maakt bekend te stoppen met de ondersteuning van Linux. Het aantal Avira-gebruikers dat het besturingssysteem gebruikt neemt al jaren af, waardoor Avira nu heeft besloten vanaf 30 juni 2016 geen updates meer uit te brengen voor alle Linux-producten.
Avira
Avira biedt verschillende beveiligingspakketten aan die specifiek op Linux zijn gericht. Het gaat om Avira AntiVir Professional Linux, Avira Server Security Linux en Avira Free Antivirus Linux. Deze pakketten verdwijnen. Daarnaast zijn Avira Endpoint Security en Avira Business Security Suite op dit moment voor Linux beschikbaar. Deze pakketten blijven wel bestaan voor Windows en Mac OS, maar zijn niet langer beschikbaar voor Linux.
Het beveiligingsbedrijf stopt vanaf 30 juni dit jaar met de verkoop en ontwikkeling van de Linux-pakketten. Ook worden geen nieuwe licenties meer afgegeven en kunnen bestaande klanten licenties niet langer verlengen. Het bedrijf blijft tot 30 juni 2016 bestaande klanten echter wel ondersteunen en van updates voorzien.