Waterschappen willen beveiliging ICT-systemen weer in eigen beheer

Het Waterschapshuis, een organisatie waarin de waterschappen hun gezamenlijke ICT-activiteiten hebben ondergebracht, gaat waarschijnlijk flink inkrimpen. De Waterschappen zijn liever zelf verantwoordelijk voor het beheer van eigen systemen.
Het Waterschapshuis
Dit blijkt uit een rapport van een stuurgroep die de toekomst van Het Waterschapshuis heeft onderzocht. Het onderzoek is uitgevoerd nadat het project Tax-i mislukte, met een schadepost van 17,2 miljoen euro tot gevolg. Het Waterschapshuis is op dit moment verantwoordelijk voor de gezamenlijke ICT-activiteiten van de Nederlandse waterschappen. De stuurgroep geeft onder andere advies over de beveiliging van de activiteiten.
Zowel het beheer als het onderhoud van de gebruikte ICT-systemen zou weer een taak moeten worden van de waterschappen zelf. De waterschappen willen dan ook af van de gezamenlijke aanpak. Het vergadercentrum van het Waterschapshuis in Amersfoort zou hierdoor gesloten kunnen worden. Het advies is deze week besproken door het algemeen bestuur van het Waterschapshuis.