id-me introduceert multi-factor authentificatie voor smartphones en tablets

id-me, leverancier van oplossingen voor biometrische identificatie, breidt de beveiliging van smartphones en tablets uit met multi-factor authenticatie. De multi-factor authentificatie is gebaseerd op een One Time Passcode of SMS Passcode. Door de identiteit van gebruikers via meerdere methoden te verifiëren, kunnen bedrijven identiteitsfraude beter voorkomen.
De multifactor authentificatie van id-me
Steeds meer online diensten hebben een twee-staps-verificatie geïmplementeerd, waarmee de diensten het lastiger willen maken het wachtwoord van gebruikers zonder toestemming te bemachtigen. Denk hierbij aan Apple, Google, Microsoft en Twitter. De multi-factor authenticatie van id-me is ook geschikt voor het toenemend gebruik van tweestaps-verificatie.
Multi-factor authenticatie
Steeds meer bedrijven stappen over naar het authenticeren van gebruikers via meerdere beveiligingsmethoden om de toegang tot hun systemen en online diensten beter te beveiligen. Om daarop in te spelen ondersteunt id-me als aanvulling op biometrische authenticatie een One Time Passcode of SMS Passcode. De One Time Passcode biedt een pincode dat eenmalig gebruikt kan worden, wat een extra beveiligingslaag toevoegt via de mobiele telefoon. Deze pincode wordt gegeneerd door de id-me authenticatieserver, die samenwerkt met de Authenticator-app voor iPhones, iPads en Android-apparaten.
De SMS Passcode is een andere multi-factor methode van id-me via de mobiele telefoon. Bij deze methode krijgt de gebruiker na zich biometrisch te hebben aangemeld een sms-code toegezonden die moet worden ingevoerd om de identiteit van zijn of haar identiteit te bevestigen. "Door biometrische identificatie te combineren met een uniek gegenereerde tijdelijke toegangscode, laten wij de gebruikers van smartphones en tablets hun identiteit op twee manieren bewijzen", zegt Product Marketing Director Joseph Kakisina. "Dat verhoogt de beveiliging van onze al uiterst betrouwbare biometrische authenticatie tegen minimale extra kosten.