Websites van SIDN geïnfecteerd met malware

Websites van SIDN zijn gehackt en geïnfecteerd met 'kwaadaardige software'. Dit maakt de SIDN bekend. De organisatie heeft daarom besloten de webbased interface van het domeinregistratiesysteem tijdelijk offline te halen.
SIDN
Daarnaast heeft SIDN ook zijn zonefile update die eerder al zou worden uitgevoerd uitgesteld tot vanochtend. De problemen zijn inmiddels opgelost, waarna het bedrijf de update alsnog heeft uitgevoerd. Ook de interface van het registratiesysteem is inmiddels weer beschikbaar.
Toegang tot inloggegevens
ISPam meldt dat SIDN klanten in een e-mail meldt dat de hackers toegang hebben weten te krijgen tot een bestand met inloggegevens voor de website. De wachtwoorden die in dit bestand zijn opgeslagen waren volgens de organisatie wel versleuteld, waardoor de aanvallers hier geen toegang tot hadden.
De organisatie heeft daarom de wachtwoorden van de gebruikers van de webinterface gereset. Ook gebruikers van de EPP-interface worden door SIDN met klem verzocht hun wachtwoord te wijzigen.