Sophos introduceert Windows Phone 8-ondersteuning in Sophos Mobile Control 3.5

Sophos lanceert Sophos Mobile Control 3.5, de nieuwste versie van zijn Mobile Device Management (MDM) oplossing. Het product is zowel on-premise als in SaaS-variant beschikbaar. De nieuwe versie biedt ondersteuning voor Windows Phone 8 en vereenvoudigde administratiefunctionaliteiten die het implementeren van een BYOD-beleid eenvoudiger moeten maken.
Sophos
Sophos Mobile Control 3.5 is gericht op het midden- en kleinbedrijf (mkb) en moet het voor deze doelgroep eenvoudiger maken mobiele apparaten te beveiligen en beheren. Hiermee speelt Sophos in op het toenemende gebruik van eigen smartphones en tablets op de werkvloer door medewerkers van het mkb. Het bedrijf stelt dat opvallend weinig mensen basisbeveiliging gebruiken op deze apparatuur. Mobiele malware en hacking nemen echter toe, waardoor bedrijven dan ook steeds grotere risico’s lopen indien zij onbeveiligde mobiele apparaten op het bedrijfsnetwerk toelaten.
Uitgebreide rapportage dashboards
Sophos wil met nieuwe versie van Sophos Mobile Control IT-afdelingen overtuigen BYOD te omarmen. De oplossing ondersteuning voor biedt Windows Phone 8, iPhone/iPad en Android. Ook is Sophos Mobile Control voorzien van een eenvoudig te gebruiken client app die toegang biedt tot de compliance status, berichten en ondersteuningsinformatie. Daardoor kunnen IT-afdelingen beschikken over uitgebreide rapportage dashboards en diverse andere workflow-verbeteringen.
De SaaS-versie beschikt over een nieuwe remote Exchange ActiveSync (EAS) Proxy waarmee organisaties apparaten kunnen blokkeren die niet voldoen aan de gestelde eisen. Ook wordt remote LDAP ondersteunt zodat gebruikers eenvoudig toegang kunnen krijgen tot Active Directory.