D66 wil opheldering over informatiebeveiliging van de gemeente Amsterdam

D66 wil tekst en uitleg van de burgemeester Van der Laan over de slechte beveiliging van vertrouwelijke informatie bij de gemeente Amsterdam. Onder andere bij Project 1012, waarmee de gemeente bordelen in het centrum wil opkopen, is informatie uitgelekt. Alleen bij dit project loopt de gemeente hierdoor naar verwachting al 6 miljoen euro mis.
De D66 wil opheldering over de informatiebeveiliging van de gemeente Amsterdam
D66-woordvoeder Carlien Roodink: "Bordeelhouders konden door online stukken simpel te knippen en te plakken de hele gemeentelijke strategie voor het opkopen van hun panden achterhalen. Dit soort fouten kost de Amsterdammer miljoenen. Wij willen van de burgemeester horen hoe dit heeft kunnen gebeuren en of er gemeentebreed actie wordt ondernomen".
Op verzoek van D66 spreekt de gemeenteraad op 29 augustus met de burgemeester over de informatiebeveiliging van de gemeente Amsterdam.