Gegevens van 60.000 klanten van gechanteerde hostingprovider online

Hackers hebben persoonlijke gegevens van ruim 60.000 klanten van de Italiaanse hostingprovider Websolutions op internet gepubliceerd nadat de provider zich niet wilde laten chanteerde. Het bedrijf weigerde geld te betalen om publicatie van de klantgegevens te voorkomen, waarna de cybercriminelen de gegevens online hebben gezet.
Gegevens van 60.000 klanten van gechanteerde hostingprovider online
Hackersgroep Rex Mundi stelt Websolutions de mogelijkheid te hebben geboden de publicatie van de klantgegevens te stoppen door een 'redelijk bedrag' te betalen aan de hackers. Websolutions wil zich echter niet laten chanteren en is daarom niet tot betaling over gegaan. De hackers hebben daarom nu de klantgegevens online gepubliceerd. Het gaat om namen, e-mailadressen, telefoonnummers en inloggegevens.
Verklaring van Rex Mundi
Rex Mundi geeft op Pastebin een verklaring, waarin de hackers de betrouwbaarheid van Websolutions in twijfel trekken. Rex Mundi stelt op Pastebin de vraag of je een bedrijf kan vertrouwen dat niet in staat is zijn eigen database te beschermen en klantgegevens online laat publiceren zodat 'een paar euro' kan worden bespaard.
De hackers claimen toegang te hebben gekregen tot de volledige database van Websolutions en deze in zijn geheel te hebben gedownload. Daarnaast stellen de hackers ook in te hebben gebroken op de beheertool die Websolutions in de back-end gebruikt.
Eerdere aanvallen
Rex Mundi is al lange tijd bezig met het hacken en chanteren van bedrijven die online actief zijn. Zo chanteerde de groep eerder de Belgische kredietverstrekker Buy Way en het Canadese uitzendbureau Drake International.