WatchGuard XTM 850 is snelste Unified Threat Management-oplossing

De XTM 850-oplossing van WatchGuard Technologies zijn als snelste uit de bus gekomen bij een onafhankelijk test van testbedrijf Miercom. Miercom vergeleek de Unified Threat Management-oplossing van WatchGuard met concurrerende producten uit dezelfde prijsklasse.
De XTM 800-reeks van WatchGuard
In de test is gekeken naar de doorvoersnelheid (throughput) wanneer de standaardfuncties zijn ingeschakeld. Daarbij gaat het niet alleen om de firewall, maar ook om deep packet inspection en/of proxy's, intrusion prevention en antivirus. De doorvoersnelheid van de XTM 850 zou bijna 3,5 keer hoger zijn dan die van concurrerende oplossingen.
"Bedrijven hebben meer nodig dan alleen een firewall", zegt Rob Smithers, CEO van Miercom. "Ze moeten ook beschikken over antivirus en intrusion prevention zodat zij zich optimaal kunnen beschermen tegen geavanceerde aanvallen. Tegelijkertijd mogen hun netwerken en budgetten daar niet onder lijden." De testers concluderen dat de UTM van WatchGuard tot 3,5 keer sneller is dan andere oplossingen op de markt. "Uit onze praktijktest is gebleken dat de XTM 850 met ingeschakelde UTM-functies duidelijk de beste resultaten laat zien."