Beveiliging van e-mail blijkt bij de helft van bedrijven beter te kunnen

Als het gaat om de beveiliging van e-mail op de werkvloer denkt maar liefst 98 procent van de werknemers dat zij net zulk veilig of zelfs veiliger gedrag vertonen van hun collega's. 46 procent van de professionals is echter ook van mening dat de beveiliging van e-mail binnen hun organisatie kan worden verbeterd.
Beveiliging van e-mail blijkt bij de helft van bedrijven beter te kunnen
Dit blijkt uit onderzoek van SilverSky onder 119 professionals die werkzaam zijn in Amerikaanse organisaties. Het merendeel van de werknemers stelt wel eens vanaf werk een e-mail naar de verkeerde persoon te hebben verzonden. 53 procent van de ondervraagde werknemers kan collega's aanwijzen die gevoelige informatie onversleuteld hebben verzonden. Denk hierbij aan persoonsgegevens en bedrijfsgeheimen. Opvallend genoeg geeft slechts 17 procent van de professionals aan zelf deze fout wel eens te hebben gemaakt.
Bedrijfsprotocol niet volgen
Onverantwoordelijk omgaan met beveiligingsprotocollen is niet altijd zonder gevolgen. Eén op de vijf werknemers geeft aan binnen hun eigen organisatie iemand te kennen die is betrapt op het uitsturen van gevoelige informatie zonder het bedrijfsprotocol te volgen en hiervoor een berisping heeft gekregen.
Iets minder dan de helft van de professionals (46 procent) is van mening dat de beveiliging van e-mail binnen hun organisatie kan worden verbeterd. Slechts 32 procent van de werknemers geeft aan dat hun bedrijf gebruik maakt van een e-mail data loss prevention (DLP)-oplossing. Een oplossing die e-mailberichten versleuteld wordt door slechts 21 procent van de organisaties gebruikt.