Internetters negeren 'vage' beveiligingswaarschuwingen massaal

Vage beveiligingswaarschuwingen van browsers zorgen dat veel gebruikers de waarschuwingen simpelweg negeren. Dit terwijl de waarschuwingen juist zijn bedoeld om gebruikers te beschermen tegen phishingwebsites en malafide sites.
Internetters negeren 'vage' beveiligingswaarschuwingen massaal
Onderzoek van de Universiteit van Berkeley melden dat vooral gebruikers van Google Chrome vaak waarschuwingen negeren. Chrome-gebruikers blijken in maar liefst 70,2% van de gevallen bij waarschuwingen over het ontbreken van een SSL-verbinding te negeren. De onderzoekers van stellen dat gebruikers kennelijk geen acht slaan op de waarschuwingen of dat de waarschuwingen onduidelijk of irritant worden bevonden.
Firefox-gebruikers slaan meer acht op waarschuwingen
Firefox-gebruiker blijken meer acht te slaan op waarschuwingen voor het ontbreken van SSL-verbindingen. Slechts eenderde van de gebruikers bleek desondanks de website te bezoeken. De onderzoekers hebben de reacties op in totaal 25 miljoen waarschuwingen van Google Chrome en Mozilla Firefox onderzocht.
Ook op waarschuwingen voor phishingwebsite en website die malware bevatten slaan Firefox-gebruikers meer acht dan Chrome-gebruikers. Tien procent van alle Firefox-gebruikers bleek ondanks de waarschuwing door te klikken en de website toch te bezoeken. Onder Chrome-gebruikers ligt dit percentage op ongeveer 25 procent.