FBI wil BlackBerry's vervangen met Galaxy S4's van Samsung

De Amerikaanse federale politie wil smartphones inzetten van Samsung. De FBI zou zijn oog hebben laten vallen op de Galaxy S4, het nieuwste topmodel van de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant.
Samsung Galaxy S4
Reuters meldt op basis van anonieme dat een definitieve deal nog rond is, maar deze op korte termijn wordt afgesloten. Het is niet bekend hoeveel smartphones de FBI precies wil aanschaffen. Ook is het niet duidelijk of het bedrijf alle BlackBerry's die op dit moment worden gebruikt direct wil vervangen. De organisaties heeft ruim 35.000 medewerkers in dienst.
Hoge eisen aan beveiliging
De FBI stelt hoge eisen aan de beveiliging van smartphones. Een deal met de FBI biedt Samsung dan ook de mogelijkheid de veiligheid van hun smartphones te benadrukken en is voor het Zuid-Koreaanse bedrijf dus erg interessant. Daarnaast zou Samsung actief op zoek zijn naar een manier om te kunnen voldoen aan de behoeftes van overheidsorganisaties om zo een nieuwe markt te kunnen betreden. Amerikaanse overheidsorganisaties hebben tot nu toe een duidelijke voorkeur voor BlackBerry.
Anonieme bronnen zeggen daarnaast tegen The Wall Street Journal dat Samsung ook op het punt staat een deal te sluiten met een andere Amerikaanse overheidsorganisaties. Het is echter onduidelijk om welke organisatie het gaat.