Cisco neemt Sourcefire over

Cisco kondigt de overname van Sourcefire aan. Sourcefire is een bedrijf dat cyberbeveiligingsproducten ontwikkeld om bedrijven te beschermen tegen cyberaanvallen. Cisco betaalt 2,7 miljard dollar of 76 dollar per aandeel voor het bedrijf.
Cisco koopt Sourcefire
Sourcefire verkoopt een reeks beveiligingsproducten om bedreigingen te kunnen detecteren en het netwerk van klanten te beschermen. Het bedrijf levert hiervoor preventieve systemen, firewalls en geavanceerde bescherming tegen malware. Sourcefire wordt door zowel grote als middelgrote bedrijven en overheidsorganisaties ingezet om dynamische netwerken, endpoints, mobiele apparaten en virtuele omgevingen te beschermen.
Cisco krijgt dankzij de overname van Sourcefire een team in handen met diepgaande kennis over beveiliging. Alle medewerkers van Sourcefire treden namelijk in dienst bij Cisco. De overname moet de implementatie van Cisco's nieuwe beveiligingsstrategie voor het verdedigen tegen, ontdekken en verhelpen van geavanceerde bedreigingen.