Mobotix lanceert M15-cameraplatform met 5 megapixel-technologie

Mobotix introduceert het M15-cameraplatform, dat is uitgerust met de nieuwe 5 megapixel-technologie van het bedrijf. De camera biedt twee verwisselbare sensormodules op basis op het innovatieve productplatform concept van Mobotix. Het platform is daarnaast voorzien van de MxActivitySensor-technologie voor intelligente bewegingsanalyse, die het aantal loze alarmen fors moet terugdringen.
Mobotix lanceert M15-cameraplatform met 5 megapixel-technologie
Het M15-platform biedt twee verwisselbare sensormodules van 5 megapixel, die identiek zijn aan de modules van de onlangs geïntroduceerde S15. De sensoren zorgen voor een vier keer hogere lichtgevoeligheid en een frame rate tot 30 beelden per seconde. Met kleurensensoren kan daarnaast 27 procent verder worden ingezoomd, terwijl met zwart/wit-sensoren zelfs 200 keer verder ingezoomd kan worden.
Dag- en nachtcamera
"Het is belangrijk te benadrukken dat de M15 een dag- en nachtcamera en geen dag- of nachtcamera is, zegt Dr. Hinkel. "Het verschil tussen deze twee concepten is groot. De sensormodules van de M15 kunnen afhankelijk van de configuratie altijd tegelijkertijd een dag- en een nachtopname leveren. Dit is belangrijk bij een zwakke verlichting of duisternis."
De nieuwe M15 is gecertificeerd volgens IP66 en succesvol getest in een temperatuurbereik van -30 graden Celsius tot +60 graden Celsius. Het cameraplatform heeft geen extra koeling of verwarming, noch een speciale behuizing nodig. De M15 is direct leverbaar via geautoriseerde Mobotix-partners en –distributeurs.