Apple's Developer-website nog steeds onbereikbaar

Apple's Developer-website is nog steeds offline. Apple haalde de website gericht op ontwikkelaars vorige week donderdag offline nadat een hacker toegang wist te krijgen tot het systeem. Apple toont inmiddels een statuspagina, waaruit blijkt dat het overgrote deel van de diensten voor ontwikkelaars nog steeds onbereikbaar zijn.
Apple's Developer-website is nog steeds onbereikbaar
De pagina toont de status van 15 verschillende onderdelen van Apple's Developer-website. Denk hierbij aan onderdelen als 'Certificaten, identifiers en profielen', 'Xcode Automatic Configuration', 'iOS Dev Center', 'Mac Dev Center', 'Safari Dev Center', 'iTunes Connect' en 'Bug Reporter'. Alleen de onderdelen 'iTunes Connect' en 'Bug Reporter' zijn op dit moment beschikbaar.
iTunes Connect
iTunes Connect is de dienst waarmee ontwikkelaars hun apps kunnen verspreiden in de App Store en voorzien van updates. Het onderdeel biedt ontwikkelaars dus de mogelijkheid hun apps te beheren. De Bug Reporter biedt ontwikkelaars de mogelijkheid bugs bij Apple te melden, zodat deze zo snel mogelijk kunnen worden verholpen.
De Developer-website van Apple is offline gehaald nadat een hacker toegang wist te krijgen tot een systeem. Een beveiligingsexpert heeft de cyberaanval inmiddels opgeëist en stelt geen slechte bedoelingen te hebben met de hack. De expert zegt slechts te hebben willen aantonen dat de beveiliging van de website niet deugt.