Linksys beveiligt netwerkverbinding via stopcontact met 128-bit AES

Linksys lanceert de compacte Powerline HomePlug AV2 Kit (PLEK500). De nieuwe HomePlug AV2-technologie biedt consumenten de mogelijkheid via het elektriciteitsnetwerk een zeer snelle netwerkverbinding op te zetten tussen twee plekken in huis. De verbinding wordt beveiligd met een 128-bit AES-encryptie.
Linksys Powerline HomePlug AV2 Kit
De Linksys PLEK500 maakt het mogelijk in korte tijd het netwerk uit te breiden naar ruimtes die niet zijn voorzien van netwerkbekabeling. Ook kan het systeem worden gebruikt om de netwerkverbinding ruimtes waar alleen een zwak WiFi-signaal beschikbaar is te verbeteren. Het systeem is plug-and-play, waardoor deze in enkele minuten kan worden aangesloten. De PLEK500 is gericht op de consumentenmarkt.
De Powerline HomePlug AV2 Kit is backward compatible met HomePlug AV en GreenPHY. De PLEK500 is beschikbaar voor 109,99 euro.