CommVault vernieuwt Edge-software met synchronisatie- en beveiligingsfeatures

CommVault geeft zijn Edge-software een update. IT-afdelingen kunnen met de nieuwe variant gebruikers de mogelijkheid bieden veilig bestanden te delen, zoeken en herstellen via hun eigen mobiele toestel, desktop of laptop zonder dat hier hulp vanuit de IT-afdeling voor nodig is of diensten van een derde partij aan te pas hoeven te komen.
CommVault
De Edge-software is gebaseerd op het Simpana-softwareplatform en is een complete IT-oplossing voor het automatiseren van laptop- en desktopbeveiliging. De oplossing biedt eindgebruikers directe toegang tot hun data, ongeacht waar deze is gecreëerd. De CommVault Edge-technologie is schaalbaar en kan maximaal 25.000 clients beveiligen. Edge kan worden ingezet naast de bestaande back-upomgevingen van bedrijven.
Bestandssynchronisatie
De nieuwe opties in Edge omvatten bestandssynchronisatie tussen pc’s en de mogelijkheid bestanden te doorzoeken via een Microsoft Windows Explorer-plug-in. Organisaties behouden hiermee de controle over hun data, terwijl zij medewerkers wel de mogelijkheid bieden bestanden op veilige wijze te delen via hun eigen apparaten.
De vernieuwde CommVault Edge-oplossing biedt een aantal nieuwe opties. Edge Sync biedt medewerkers altijd toegang tot hun meeste recente documenten vai een automatische synchronisatie. Deze deel het werk via laptops en desktops en geeft toegang tot de data via smartphones en tablets. Edge Access biedt zelfservicetoegang tot een veilige en persoonlijke data-cloud. Een nieuwe Windows Explorer-plug-in voor Windows 7- en Windows 8-omgevingen verrijkt de zoek- en herstelopties van de Simpana-software. Ook zijn mobiele apps, een webgebaseerde portal en geïntegreerde zoekmogelijkheden voor grote hoeveelheden data beschikbaar.
Edge Protection
Edge Protection zorgt voor efficiënte en transparante beveiliging van bedrijfsgevoelige data op laptops en desktops via deduplicatie aan de bronkant, opportunistic scheduling, bandwidth throttling, flexibele policydefiniëring en de intelligentie om alleen te back-uppen als het bestand is aangepast.