Rex Mundi publiceert gegevens van 6.000 klanten van Numéricable

De hackersgroep Rex Mundi claimt de gegevens van 6.000 klanten van Numéricable online te hebben gezet. Rex Mundi had eerder gedreigd de gegevens te publiceren als de Belgische internetprovider een bedrag van 22.000 euro niet zou betalen. De internetprovider is niet ingegaan op de chantagepoging, waarna Rex Mundi zijn dreigement nu dus heeft uitgevoerd.
Numéricable
Numéricable benadrukt dat het gaat om 'oppervlakkig' informatie over mensen die om inlichtingen vragen. Het hierbij om namen, adressen, telefoonnummers en e-mailadressen. Gevoeligere informatie zoals bankgegevens zouden niet zijn uitgelekt. Daarnaast stelt Numéricable dat het gaat om klanten die bij de internetprovider hebben informatie hebben opgevraagd. Slechts één procent van de 6.000 mensen zou daadwerkelijk klant zijn geworden bij het bedrijf.
De internetprovider heeft gerechtelijke stappen genomen tegen Rex Mundi. Numéricable vraagt gedupeerde klanten hen bij te springen en eveneens een klacht neer te leggen tegen de onbekende aanvallers.