Symantec presteert goed in teruglopende PC-markt

Symantec lijkt weinig last te hebben van de slechts presterende PC-markt. De omzet van het beveiligingsbedrijf in het eerste kwartaal van het fiscale jaar komt uit op 1,71 miljard dollar. Dit is hoger dan verwacht.

Symantec presteert goed in teruglopende PC-markt
Analisten hadden voor het eerste kwartaal van het fiscale jaar een omzet van 1,64 miljard dollar voorspelt, wat Symantec dus heeft overtroffen. De winst van het bedrijf bedraagt in het eerste kwartaal 157 miljoen dollar. Dit is iets minder dan een jaar eerder, toen het bedrijf nog 160 miljard dollar winst draaide.
Backup-oplossingen zijn populair
Vooral de backup-oplossingen van Symantec presteren goed. Dergelijke oplossing zijn goed voor 38 procent van de omzet die Symantec wist te generen. Dit komt neer op 641 miljoen dollar. Zakelijke beveiliging is goed voor 20 procent van de omzet of 336 miljoen dollar.
De verwachtingen voor het fiscale jaar 2014 blijven ongewijzigd. Het bedrijf verwacht dit fiscale jaar maximale omzet van 7,04 miljard dollar te draaien.