ZyXEL introduceert nieuwe reeks VDSL2 gateways

ZyXEL Communications, leverancier van oplossingen voor breedbandtoegang, introduceert een nieuwe reeks VDSL2 gateway producten. De nieuwe ZyXEL VDSL2 gateway producten bestaan uit de VMG4325, VMG4380, VMG8324 en VMG8924. Het topmodel van deze nieuwe reeks DSL routers zijn voorzien van de nieuwe 802.11ac wireless standaard. De router diverse opties voor wide area networks (wan), zoals ADSL, VDSL of ethernet.
ZyXEL's VMG8924
De ZyXEL VMG8924, het topmodel uit de reeks, beschikt over de nieuwe 802.11ac dual-band technologie, waarbij een snelheid wordt gehaald van 1300 Mbps. Het dual-band mechanisme van de gateway is toepasbaar op 2.4GHz en 5GHz bandbreedte. Deze technologie maakt het mogelijk grote hoeveelheden gebruikers gelijktijdig toegang te geven tot het internet.
ZyXEL heeft de gateways ontwikkeld voor service providers. De modellen zijn uitgerust met de nieuwe breedbandtechnologieën Vectoring en Bonding. Vectoring is een techniek die de efficiëntie op oudere koperen DSL netwerken verhoogt tussen VDSL2 lijnen. Dit leidt tot hogere doorvoersnelheden. Hierdoor kunnen service providers hun service bereik tot drie keer uitbreiden. Bonding technologie bundelt fysieke kanalen in één bundel, wat leidt tot een hogere performance en doorvoersnelheden tot 150 Mbps. Hierdoor kunnen gebruikers altijd werken met digitale applicaties die veel breedband nodig hebben, zoals IPTV, OTT (Over-the-Top) en interactieve audio/video media.