Britse overheid: 'Cyberaanval is grotere dreiging dan nucleaire aanval'

De Britse overheid ziet een cyberaanval als een grotere dreiging van een nucleaire aanval. Het land zou te weinig doen om te voorkomen dat zowel bedrijven als consumenten slachtoffer worden van cybercriminelen.
Britse overheid: 'Cyberaanval is grotere dreiging dan nucleaire aanval'
Dit staat in een rapport dat het Britse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft gepubliceerd. Het Britse Parlementslid Keith Vaz schrijft in het rapport dan een cyberaanval een grotere buit kan opleveren dan een bankoverval. Ook stelt Vaz dat cybercriminelen Groot-Brittannië steeds vaker zien als interessant doelwit voor cyberaanvallen.
De Britse overheid zou dan ook meer moeten doen om zijn burgers en bedrijven die in het land gevestigd zijn te beschermen tegen cyberaanvallen. Vaz roept op een 'zeer geavanceerd' spionagecentrum op te zetten waar bedrijven die slachtoffer worden van een cyberaanval aangifte kunnen doen. Die centrum moet vervolgens de cybercriminelen doeltreffend aanpakken.