NSA-directeur vraagt hackers tijdens Black Hat-conferentie om begrip voor afluisterpraktijken

Keith Alexander, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, heeft gisteren de Black Hat-hackersconferentie geopend. In de openingstoespraak vroeg Alexander vooral begrip over de afluisterpraktijken van de NSA. Het werd echter al snel rumoerig in de zaal.
Alexander benadrukte tijdens zijn toespraak dat de NSA niet zonder aanleiding van rechters toestemming krijgt mensen af te luisteren. Het NSA-hoofd vraagt hackers vooral naar de feiten te kijken en niet zo zeer naar de media te luisteren. "Als je gelooft wat in de pers wordt geschreven, kijk je niet naar de feiten", aldus Alexander. De toespraak, die bijna een uur duurt, is in zijn geheel opgenomen en op YouTube geplaatst.
Help de NSA beter te worden
De NSA-directeur vraagt hackers daarna mee te denken over manieren waarop de NSA zijn werk beter kan doen. Black Hat-deelnemers die het niet eens zijn met de werkwijze van de NSA moeten volgens Alexander de inlichtingendienst juist twee keer zoveel helpen om hun werkwijze te verbeteren.

NSA-directeur vraagt hackers tijdens Black Hat-conferentie om begrip voor afluisterpraktijken

Keith Alexander, hoofd van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA, heeft gisteren de Black Hat-hackersconferentie geopend. In de openingstoespraak vroeg Alexander vooral begrip over de afluisterpraktijken van de NSA. Het werd echter al snel rumoerig in de zaal.
Alexander benadrukte tijdens zijn toespraak dat de NSA niet zonder aanleiding van rechters toestemming krijgt mensen af te luisteren. Het NSA-hoofd vraagt hackers vooral naar de feiten te kijken en niet zo zeer naar de media te luisteren. "Als je gelooft wat in de pers wordt geschreven, kijk je niet naar de feiten", aldus Alexander. De toespraak, die bijna een uur duurt, is in zijn geheel opgenomen en op YouTube geplaatst.
Help de NSA beter te worden
De NSA-directeur vraagt hackers daarna mee te denken over manieren waarop de NSA zijn werk beter kan doen. Black Hat-deelnemers die het niet eens zijn met de werkwijze van de NSA moeten volgens Alexander de inlichtingendienst juist twee keer zoveel helpen om hun werkwijze te verbeteren.