IBM neemt Israëlische beveiliger Trusteer over

IBM neemt Trusteer over. Het Israëlische beveiligingsbedrijf levert onder andere een beveiligingsprogramma dat ING aan haar klanten aanbiedt. Als onderdeel van de overname gaat IBM in Israël een cybersecuritylaboratorium oprichten.
IBM neemt Trusteer over
Trusteer is een bedrijf dat in 2006 is opgericht en onder andere de Trusteer Rapport-software levert. Dit is software die op Windows-machines preventief de controle over allerlei API's overneemt om misbruik te voorkomen. Het gaat hierbij om API's die door veel malware actief worden misbruikt en machines dus kwetsbaar maken. Ook blokkeert Trusteer Rapport API calls.
Veilig internetbankieren
Trusteer Rapport wordt onder andere door ING aan klanten aangeboden. De software moet zeker stellen dat gebruikers altijd veilig kunnen internetbankieren, zelfs als hun Windows-machine is geïnfecteerd met malware. De malware kan immers niet langer gebruik maken van de API's die Trusteer Rapport preventief heeft gekaapt, waardoor de malware niet langer informatie kan stelen.
Als onderdeel van de overname richt IBM in Israël een cybersecuritylaboratorium op. Die laboratorium gaat onderzoek doen naar malware die zich op financiële zaken richt en geavanceerde cyberbedreigingen. In totaal zullen 200 werknemers van zowel IBM als Trusteer in het lab aan de slag gaan. Het is niet bekend wanneer het onderzoekscentrum zijn deuren zal openen.