Google versleutelt Cloud Storage-data met AES-128 encryptie

Google gaat alle data die gebruikers opslaan op zijn Cloud Storage-platform versleutelen met een AES-128 encryptie. Gebruikers hoeven geen extra handelingen te verrichten, aangezien hun data automatisch op de servers wordt versleuteld.
Google Cloud Storage
Cloud Storage is een cloudgebaseerde opslagdienst waar gebruikers tegen betaling opslagruimte kunnen afnemen. Tot nu toe werd data van klanten onversleuteld opgeslagen. Google kiest voor de AES-128 encryptie, die het bedrijf ook inzet voor de versleuteling van zijn eigen data. De encryptie is minder sterk dan de AES-256-variant, die door Amazon op zijn S3-cloudopslagdienst wordt toegepast.
Master keys
Alle data die op Cloud Storage wordt opgeslagen wordt standaard versleuteld. De encryptiesleutels die hierdoor ontstaan worden op hun beurt versleuteld met een reeks master keys. Google belooft deze op regelmatige basis te zullen wijzigen om de veiligheid van de data te waarborgen.
Nieuwe data die vanaf nu wordt weggeschreven naar de Google Storage-servers wordt direct versleuteld. Google is de komende maanden bezig met het versleutelen van alle data die eerder in de clouddienst is opgeslagen. Gebruikers die de versleuteling van hun data liever in eigen beheer houden kunnen hun data zelf versleutelen voordat zij deze naar Cloud Storage uploaden.