Steeds meer bedrijven kiezen voor hybride cloud vanwege de betere beveiliging

De meerderheid van bedrijven vindt dat de beperkingen van de public cloud steeds duidelijker worden. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor de hybride cloud. Vooral de betere beveiliging van de hybride cloud wordt als groot voordeel gezien.
Dit blijkt uit onderzoek van Rackspace Hosting onder IT-beslissers. 52 procent van de respondenten geeft aan de betere beveiliging als belangrijkste reden te zien om voor de hybride cloud te kiezen voor specifieke applicaties of workloads. Dit wordt bekrachtigd door gebruikers van de hybride cloud, waarvan 54 procent aangeeft dat de betere beveiliging voor hen het belangrijkste voordeel is.
Understanding Hybrid (klik voor vergroting)
Meer controle
Naast een betere beveiliging spelen ook andere factoren een belangrijke rol in de voorkeur van IT-beslissers voor de hybride cloud. Ook meer controle (42 procent) en verhoogde performance en betrouwbaarheid (37 procent) worden door respondenten als belangrijke redenen genoemd. Van de gebruikers van de hybride cloud ziet 59 procent meer controle als belangrijkste reden om voor deze cloudvariant te kiezen, terwijl 48 procent kiest voor betrouwbaarheid en 44 procent voor performance.
John Engates, CTO bij Rackspace: “De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat de hybrid cloud voor veel organisaties de volgende cloud is. Ze zijn wellicht gestart met alleen een public cloud, maar realiseren zich dat deze benadering grenzen heeft terwijl zij zich verder hebben ontwikkeld. Ze stappen over op de hybrid cloud, omdat een dergelijk platform het beste van de public cloud, private cloud en dedicated servers combineert. Bovendien biedt het een architectuur die volledig aansluit bij hun specifieke behoeften. In plaats van bijvoorbeeld een grote database laten draaien in de public cloud, wat veel problemen kan opleveren, kunnen bedrijven profiteren van de hybrid cloud en dezelfde database veel efficiënter benutten met een dedicated server.”

Steeds meer bedrijven kiezen voor hybride cloud vanwege de betere beveiliging

De meerderheid van bedrijven vindt dat de beperkingen van de public cloud steeds duidelijker worden. Steeds meer bedrijven kiezen daarom voor de hybride cloud. Vooral de betere beveiliging van de hybride cloud wordt als groot voordeel gezien.
Dit blijkt uit onderzoek van Rackspace Hosting onder IT-beslissers. 52 procent van de respondenten geeft aan de betere beveiliging als belangrijkste reden te zien om voor de hybride cloud te kiezen voor specifieke applicaties of workloads. Dit wordt bekrachtigd door gebruikers van de hybride cloud, waarvan 54 procent aangeeft dat de betere beveiliging voor hen het belangrijkste voordeel is.
Understanding Hybrid (klik voor vergroting)
Meer controle
Naast een betere beveiliging spelen ook andere factoren een belangrijke rol in de voorkeur van IT-beslissers voor de hybride cloud. Ook meer controle (42 procent) en verhoogde performance en betrouwbaarheid (37 procent) worden door respondenten als belangrijke redenen genoemd. Van de gebruikers van de hybride cloud ziet 59 procent meer controle als belangrijkste reden om voor deze cloudvariant te kiezen, terwijl 48 procent kiest voor betrouwbaarheid en 44 procent voor performance.
John Engates, CTO bij Rackspace: “De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat de hybrid cloud voor veel organisaties de volgende cloud is. Ze zijn wellicht gestart met alleen een public cloud, maar realiseren zich dat deze benadering grenzen heeft terwijl zij zich verder hebben ontwikkeld. Ze stappen over op de hybrid cloud, omdat een dergelijk platform het beste van de public cloud, private cloud en dedicated servers combineert. Bovendien biedt het een architectuur die volledig aansluit bij hun specifieke behoeften. In plaats van bijvoorbeeld een grote database laten draaien in de public cloud, wat veel problemen kan opleveren, kunnen bedrijven profiteren van de hybrid cloud en dezelfde database veel efficiënter benutten met een dedicated server.”