'Biometrische beveiliging kan mobiele ecommerce veiliger maken'

De beveiliging van mobiele ecommerce wordt een steeds groter probleem. Smartphones worden steeds populairder, maar een groot deel van de gebruikers verzuimd hun apparaten te beschermen met een persoonlijk identificatienummer. Biometrische beveiliging kan uitkomst bieden.
'Biometrische beveiliging kan mobiele ecommerce veiliger maken'
Dit zegt Jean-Noel Georges, directeur ICT bij de afdeling Financial Services van Frost & Sullivan. Georges wijst op een recent onderzoek van Havas Worldwide waaruit blijkt dat steeds meer online klanten zich zorgen maken over hun digitale veiligheid. Klanten maken zich zorgen over inbreuk op hun privacy en frauduleuze pogingen van hackers.
Veilige oplossing voor mobiele apps
"Het is tijd dat biometrische technologie ingezet wordt als veilige oplossing voor mobiele applicaties die een hoog niveau van beveiliging vereisen. Denk hierbij aan apps voor het maken van mobiele betalingen", zegt Georges tegenover WARC.
De directeur ICT van Frost & Sullivan merkt wel op dat de kostprijs van biometrische beveiliging nog relatief hoog is, wat dan ook een rem is op de ontwikkeling van de technologie. Georges verwacht echter dat cijfermatige beveiligingscodes op korte termijn tot het verleden behoren.