Hackers wijzigen DNS-instellingen van New York Times

Hackers hebben ingebroken bij de Australische domeinregister Melbourne IT en de DNS-instellingen van allerlei websites veranderd. De website van de New York Times is gedefacet, terwijl ook websites van Twitter en de Engelse krant Huffington Post UK zijn aangevallen.
Hackers wijzigen DNS-instellingen van New York Times
Hackers hebben de DNS-instellingen van de New York Times gewijzigd en de website hierdoor via deze weg defacet. Bezoekers kregen hierdoor een webpagina te zien die door de hackers was ingesteld met daarop een logo van de hackersgroep Syrian Electronic Army en de tekst 'Hacked by Syrian Electronic Army' te zien.
Aanval op Melbourne IT
De cybercriminelen hebben een aanval uitgevoerd op de Australische domeinregistar Melbourne IT, waar de New York Times het domein van zijn website heeft geregistreerd. In het systeem van Melbourne IT wisten de hackers toegang te krijgen tot de DNS-gegevens van allerlei websites en deze te wijzigen. DNS-gegevens zorgen ervoor dat een webadres naar het IP-adres van de juiste server verwijst, waardoor bezoekers de website te zien krijgen.
Door de DNS-gegevens te wijzigen verwees het webadres nytimes.com niet langer naar het juiste IP-adres. Bezoekers werden hierdoor niet langer naar website van de New York Times doorgestuurd, maar kregen een aangepaste webpagina van de hackers te zien.
Twitter
Ook Twitter is dus aangevallen door de inbraak in het DNS-systeem van Melbourne IT. De hackers wijzigde de instellingen van het domein twimg.com, dat door Twitter wordt gebruikt om door gebruikers afbeeldingen online te laten hosten. Twitter laat weten dat het bekijken van foto's door de wijzigingen in het DNS-systeem enige tijd niet mogelijk is geweest.

Hackers wijzigen DNS-instellingen van New York Times

Hackers hebben ingebroken bij de Australische domeinregister Melbourne IT en de DNS-instellingen van allerlei websites veranderd. De website van de New York Times is gedefacet, terwijl ook websites van Twitter en de Engelse krant Huffington Post UK zijn aangevallen.
Hackers wijzigen DNS-instellingen van New York Times
Hackers hebben de DNS-instellingen van de New York Times gewijzigd en de website hierdoor via deze weg defacet. Bezoekers kregen hierdoor een webpagina te zien die door de hackers was ingesteld met daarop een logo van de hackersgroep Syrian Electronic Army en de tekst 'Hacked by Syrian Electronic Army' te zien.
Aanval op Melbourne IT
De cybercriminelen hebben een aanval uitgevoerd op de Australische domeinregistar Melbourne IT, waar de New York Times het domein van zijn website heeft geregistreerd. In het systeem van Melbourne IT wisten de hackers toegang te krijgen tot de DNS-gegevens van allerlei websites en deze te wijzigen. DNS-gegevens zorgen ervoor dat een webadres naar het IP-adres van de juiste server verwijst, waardoor bezoekers de website te zien krijgen.
Door de DNS-gegevens te wijzigen verwees het webadres nytimes.com niet langer naar het juiste IP-adres. Bezoekers werden hierdoor niet langer naar website van de New York Times doorgestuurd, maar kregen een aangepaste webpagina van de hackers te zien.
Twitter
Ook Twitter is dus aangevallen door de inbraak in het DNS-systeem van Melbourne IT. De hackers wijzigde de instellingen van het domein twimg.com, dat door Twitter wordt gebruikt om door gebruikers afbeeldingen online te laten hosten. Twitter laat weten dat het bekijken van foto's door de wijzigingen in het DNS-systeem enige tijd niet mogelijk is geweest.