Ontwikkeling van beveiligde chatapp Hemlis voor iOS gaat van start

De makers van de Hemlis, de chatapp die beveiliging hoog in het vaandel heeft staan, zijn gestart met de ontwikkeling een een iOS-app. De ontwikkelaars hebben zich tot nu toe uitsluitend op de Android-app van Hemlis gericht.
Hemlis
Hemlis is een app die het mogelijk moet maken op veilige wijze met anderen te communiceren. De makers willen gebruikers de zekerheid bieden dat hun communicatie privé blijft en niemand kan meelezen. Ondanks dat beveiliging dus een grote rol speelt in Hemlis willen de ontwikkelaars niets loslaten over de wijze waarop zij hun chatapp zullen beveiligen.
Peter Sunde
De chatapp wordt ontwikkeld door een groep ontwikkelaars waar onder andere The Pirate Bay-oprichten Peter Sunde onderdeel van uitmaakt. Het project is gefinancierd via een crowdfunding-project, dat in slechts 36 uur tijd maar liefst 100.000 dollar opbracht.
De ontwikkelaars hebben inmiddels bekend gemaakt dat Hemlis gelijktijdig op zowel het Android- als iOS-platform verschijnt. Voor wanneer de lancering precies op de planning staat is onduidelijk.