Koning & Hartman: 'Stap van Windows XP Professional over op alternatief besturingssysteem'

Microsoft stopt op 8 april 2014 met de ondersteuning van Microsoft Windows XP Pro. Gebruikers krijgen hierdoor niet langer standaard beveiligingsupdates voor het besturingssystemen. Koning & Hartman adviseert daarom over te stappen op een nieuwere versie van Windows.
Windows XP
Wie desondanks zijn machine van belangrijke updates wil voorzien kan voor 200 dollar per computer lid worden van het Custom Support Programma van Microsoft. Alleen kritieke lekken in het besturingssysteem worden via deze weg nog verholpen. Microsoft blijft de komende drie jaar via deze weg belangrijke security-updates leveren voor Windows XP Pro.
Koning & Hartman adviseert om te migreren naar Windows 7/8 of de Embedded versies van Windows. De Embedded versies die het bedrijf levert maken het mogelijk het besturingssysteem volledig naar de wens van de klant aan te passen.