ZyLAB publiceert webinar opname “ACA Reporting and the HIPAA Omnibus Final Rule”

ZyLAB, leverancier van eDiscovery en informatiemanagement oplossingen, publiceert de opname van het recente webinar 'ACA Reporting and the HIPAA Omnibus Final Rule' met Ken Rashbaum. Rashbaum is een specialist op het gebied van gezondheidsinformatie, privacy en gegevensbescherming.
ZyLAB
De Amerikaanse “Affordable Care Act (ACA)” eist van organisaties in de gezondheidszorg dat zij inzage geven in informatie over zorg en kosten. Veel van die informatie bevat, bedoeld of onbedoeld, persoonsgegevens over patiënten die niet openbaar gemaakt mogen worden. De HIPAA Omnibus Final Rule die in maart dit jaar van kracht werd, verplicht bedrijven in de Amerikaanse gezondheidszorg deze patiëntgegevens streng te beveiligen.
HIPAA Omnibus Regel
De HIPAA Omnibus Regel van maart breidt die verantwoordelijkheid daarnaast uit tot de “HIPAA Business Associate”. Duizenden andere bedrijven moeten hierdoor eveneens zoeken naar pragmatische en kostenefficiënte methoden om aan deze eisen te kunnen voldoen.
Dit webinar is gericht op de functionele aspecten van de wetgeving. Rashbaum gaat in op de praktische aspecten van het creëren, opslaan en openbaar maken van digitale medische informatie. Prof. dr. ir. Jan Scholtes, Chief Strategy Officer van ZyLAB, laat zien hoe technologie kan helpen de juridische risico's en kosten te verlagen. Ook toont Scholtes hoe bedrijven in de gezondheidszorg zich kunnen voorbereiden op mogelijke gerechtelijke of interne onderzoeken en audits.