Amerikaanse overheid geeft raamwerk voor cybersecurity vrij

Het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) heeft een raamwerk voor cybersecurity ontwikkelt. Het raamwerk moet organisaties beter beschermen tegen cyberaanvallen.
Amerikaanse overheid geeft raamwerk voor cybersecurity vrij
Het raamwerk voor cybersecurity is ontwikkeld in opdracht van de Amerikaanse president Obama. Het initiatieven moet een reeks richtlijnen opleveren waarmee bedrijven cyberaanvallen op dezelfde manier kunnen aanpakken als financiële en operationele risico's. Dit moet hen beter in staat stellen effectief op te treden tegen cyberbedreigingen.
Het raamwerk is nog niet definitief. De definitieve versie van het advies moet in februari 2014 klaar zijn. Het NIST geeft nu dan ook een vroege versie van het raamwerk vrij en vraagt de industrie hier feedback op te geven.