Norton vernieuwt beveiligingsproducten

Norton lanceert vernieuwde versies van Norton 360 Multi-Device, Norton 360, Norton Internet Security en Norton AntiVirus. De oplossingen zijn compatibel met de nieuwe functies van Windows 8.1 en leveren volgens Norton betere prestaties dan hun voorlopers.
Norton
Elk van de vijf beveiligingsoplossingen is verbeterd op het gebied van beveiliging, bruikbaarheid en prestatie. Zo is nu geavanceerde reparatie mogelijk. Een steeds vaker voorkomend bijeffect van een moderne malware-infectie is de schade aan belangrijke Windows-systeembestanden. Dit vereist vaak een tijdrovende herinstallatie van het besturingssysteem. Nieuwe reparatiemogelijkheden op basis van het Global Intelligence Network van Symantec zorgen dat herstel van aangetaste Windows-systeembestanden sneller kan worden uitgevoerd.
SONAR-motor
De bescherming van de SONAR-motor is volgens Norton aanzienlijk verbeterd. De fysieke aard van malware verandert weliswaar, maar het gedrag blijft volgens Norton vaak hetzelfde. Daarom maakt SONAR nu gebruik van nieuwe manieren om het gedrag van malware binnen legitieme Windows-processen te ontdekken en uit te schakelen. SONAR analyseert het gedrag van verschillende toepassingen om kwaadaardig gedrag in de toekomst snel te kunnen signaleren.
Begrijpen wat er precies gebeurt na een malware-aanval kan volgens Norton net zo lastig zijn als de reconstructie van een plaats delict na een misdrijf. De SONAR-techniek slaat daarom tijdens het verwijderen en opruimen van malware-pogingen het bewijs voor deze aanvallen op en gebruikt deze informatie bij toekomstige hersteltechnologieën. Deze informatie helpt bij het herstel alle sporen van een malware-aanval goed te verwijderen en maakt het mogelijk het systeem in korte tijd terug te brengen naar de oorspronkelijke staat.
Norton Identify Safe
Norton Identify Safe heeft eveneens een update gekregen. De password management tool biedt een nieuwe methode om wachtwoorden op te slaan. Hierbij is het mogelijk via de werkbalk naar wachtwoorden te zoeken, zodat deze snel kunnen worden teruggevonden.
De adviesprijs voor Norton 360 Multi-Device is €99,99 voor één jaar bescherming van vijf apparaten. Norton 360 biedt voor €79,99 één jaar lang bescherming voor drie pc’s. De adviesprijs voor Norton Internet Security is €69,99 voor één jaar bescherming van drie pc’s. Norton AntiVirus is één jaar lang beschikbaar voor €49,99 en beschermt maximaal drie pc's. Ook Norton One krijgt een update. Klanten met een geldig productabonnement ontvangen de nieuwste product-updates via het abonnement.