Samsung KNOX beschikbaar voor consumenten

Samsung KNOX is vanaf nu ook beschikbaar voor consumenten. Met Samsung KNOX kunnen consumenten gegevens op Android-gebaseerde smartphones en tablets beveiligen.
Samsung Knox
Met Samsung KNOX kun je op bijvoorbeeld een smartphone zakelijke applicaties en gegevens zowel beveiligen als scheiden van privétoepassingen. De zakelijke applicaties en data wordt in een zogeheten container geplaatst. Binnen deze container gelden strikte beveiligingsregels voor het gebruik van applicaties en de opslag van gegevens.
Toegang tot data in de container
Toepassingen die buiten de container staan, hebben beperkte of geen toegang tot de data die in de container staan. Dit wordt bepaald in de instellingen van KNOX. Alle gegevens die je binnen de container opslaat, zijn beveiligd tegen malware en phishingaanvallen. Zelfs als de smartphone of tablet is gestolen, kunnen hackers niet bij de data.
Samsung KNOX is al langer beschikbaar voor de zakelijke markt en biedt IT-afdelingen de mogelijkheid grip te krijgen op het zakelijk gebruik van privé-apparaten van werknemers. Bedrijven kunnen een beveiligingsbeleid instellen zonder dat zij hiervoor de privacy van de eindgebruiker aantasten. Werknemers bepalen daarnaast zelf welke smartphone of tablet zij willen gebruiken.
Persoonlijke gegevens in een container
Consumenten kunnen zonder tussenkomst van een IT-afdeling gebruik maken van Samsung KNOX. Iedereen kan zijn persoonlijke gegevens veilig op zijn toestel opslaan in de container van KNOX. Hierdoor hoeven consumenten niet meer bang te zijn dat hackers aan de haal gaan met persoonlijke gegevens, zoals privéfoto’s en video. Het is ook mogelijk zelf zakelijke applicaties en gegevens uit e-mail, contactlijsten en agenda’s in de container te plaatsen en deze door de IT-afdeling te laten beheren via Exchange ActiveSync Server (EAS).