Google verbetert beveiliging van informatie om spionage tegen te gaan

Google versnelt te ontwikkeling van een betere beveiliging van informatie. Het internetbedrijf wil hiermee cyberspionage moeilijker maken en tegengaan. Google wil hiermee geheime diensten buiten de deur houden.
Google verbetert beveiliging van informatie om spionage tegen te gaan
Dit zeggen woordvoerders van Google tegen The Washington Post. Het bedrijf is al langer van plan de beveiliging van informatie te verbeteren. Met het oog op de recente openbaringen over de spionagepraktijken van geheime diensten als de Amerikaanse NSA en Britse GCHQ versnelt Google dit proces nu.
Ontwikkeling in juni gestart
Het bedrijf zou de stap al in juni hebben genomen. Dit was ook de maand waarin NSA-klokkenluider Edward Snowden voor het eerst met geheime documenten naar buiten trad over de spionageactiviteiten van de geheime diensten. Google stelt dus direct in actie te zijn gekomen nadat bleek dat de NSA op grote schaal internetters afluistert.
Het nieuws komt naar buiten kort nadat is gebleken dat grote IT-bedrijven actief de NSA helpen bij het kraken van encrypties. Technologiebedrijven zouden zelfs bewust kwetsbaarheden in hun software aanbrengen, zodat de geheime dienst de beveiliging eenvoudig kan kraken. De NSA zou de bedrijven financieel belonen voor hun hulp.