WatchGuard lanceert eerste UTM-oplossing voor Microsoft Windows Azure

WatchGuard Technologies, leverancier van geïntegreerde securityplatforms, lanceert een Unified Threat Management (UTM)-oplossing voor Microsoft's Windows Azure cloudplatform. Bedrijven zetten vandaag de dag enorme hoeveelheden gevoelige data, applicaties en services in de cloud. Veilige toegang tot de cloud is daarom van groot belang. WatchGuard biedt organisaties veilige toegang tot de cloud met een meerlaagse bescherming van het netwerk, e-mail, web en de content.
WatchGuard Technologies
Alle WatchGuard XTM security appliances bieden voortaan ondersteuning voor VPN-toegang tot de Windows Azure Virtual Network service. Organisaties kunnen hierdoor in korte tijd veilige VPN-tunnels opzetten voor de verbinding van hun lokale netwerk met de cloud-omgeving. Organisaties krijgen hierdoor op veilige wijze toegang tot de publieke cloud, het eigen netwerk en gevirtualiseerde IT-omgevingen. WatchGuard biedt al langer ondersteuning voor Microsoft Hyper-V (Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012, Hyper-V Server 2008 R2, en Hyper-V Server 2012). WatchGuard stelt hiermee het enige bedrijf te zijn dat UTM kan leveren voor de hybride cloud.
"Deze oplossing is een aantrekkelijke optie voor organisaties die willen profiteren van de schaalbaarheid, snelheid en kosten/baten van Windows Azure – maar wel hun eigen lokale infrastructuur willen blijven gebruiken", zegt Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard. "Zij hebben vanuit hun eigen netwerk veilige toegang tot de cloud nodig en WatchGuard's UTM-platform maakt dat mogelijk. We zijn verheugd nauw met Microsoft te kunnen samenwerken om de connecties met hun cloud net zo veilig te maken als privé netwerken."