McAfee vernieuwt beveiligingsproducten

McAfee introduceert een nieuwe reeks beveiligingsoplossingen. De reeks bestaat uit McAfee Total Protection 2014, McAfee Internet Security 2014 en McAfee AntiVirus Plus 2014. De nieuwe beveiligingsproducten voor consumenten zijn volgens McAfee lichter en sneller, terwijl zij betere prestaties bieden. Ook McAfee LiveSafe Service en McAfee Mobile Security hebben een update gekregen.
McAfee vernieuwt beveiligingsproducten
McAfee AM Core, de vorig jaar geïntroduceerde malware scanning engine, kreeg onlangs een upgrade die volgens McAfee zorgt voor een betere detectie van en bescherming tegen de meest geavanceerde dreigingen. De nieuwe engine biedt over realtime-informatie die essentieel is voor dynamische verdediging tegen de nieuwe digitale gevaren. Denk hierbij aan zero-day-aanvallen, keyloggers en trojans.
Hogere scansnelheid
Diverse onderdelen zijn voor de 2014-versies opnieuw ontworpen om de scansnelheid te verhogen. De virusdefinities zijn compacter dan voorheen en de oplossingen zouden effectiever omspringen met de processorcapaciteit. De producten van McAfee voor pc-beveiliging zijn gecertificeerd op het gebied van effectiviteit door het onafhankelijke IT-beveiligingsinstituut AV-Test. Ook zijn de producten tijdens de Real-World Protection Test van AV Comparitives voorzien van een ‘advanced’-certificaat.
McAfee LiveSafe Service beschikt over een aantal nieuwe diensten, waaronder Personal Locker. Dit is een functie die gezichts- en stemherkenningstechnologie gebruikt om gevoelige persoonlijke gegevens en documenten veilig online op te slaan. Deze functie is in het eerste kwartaal van 2014 beschikbaar in Nederland. McAfee LiveSafe biedt ook eenvoudig, automatisch beheer van inloggegevens en privacybescherming voor smartphones en tablets.
McAfee Mobile Security
Ook McAfee Mobile Security, een beveiligingsoplossing die de informatie en identiteit van gebruikers op al hun pc’s, Macs, smartphones en tablets beschermt, heeft een update gekregen. Zo zijn geavanceerde privacyfuncties toegevoegd, waaronder de Multi-User App Profile-functie. De feature biedt consumenten de mogelijkheid verschillende gebruikersprofielen of "veilige zones" op een apparaat in te stellen, met aangepaste of beperkte toegang tot apps. Ook nieuw is de keuze tussen een basis- of premiumversie. De basisversie van McAfee Mobile Security biedt kosteloze basisbescherming voor mobiele apparaten, terwijl de premium-versie toegang geeft tot alle beveiligings- en privacyfuncties.