SafeNet combineert beschermde software met fysieke dongle

SafeNet, leverancier van oplossingen voor softwarecommercialisering, lanceert een uitgebreidere versie van zijn Sentinel Envelope-file-wrapper-technologie binnen de Sentinel License Development Kit (LDK). LDK is een systeem voor softwareprotectie, licentieverlening en entitlement management. De nieuwe software biedt onder andere de mogelijkheid beschermde software met een fysieke dongle te verbinden.
SafeNet
Met de nieuwe AppOnChip-functionaliteit binnen Sentinel Envelope verbindt een softwareontwikkelaar beschermde software met een fysieke dongle. Daardoor is een dongle niet alleen nodig voor het valideren van gebruikersautorisatie, maar ook voor het uitvoeren van de code zelf. Dit moet de bescherming van softwarecommercialiseringsprojecten van klanten verbeteren.
AppOnChip
AppOnChip is een volledig geautomatiseerd proces voor het verbinden van een Sentinel-dongle met beschermde software door bepaalde delen van de code te dwingen zich te activeren op de dongle. Indien de dongle niet aanwezig is zal de code niet worden uitgevoerd. Het is niet nodig de applicatiecode op de dongle zelf op te slaan. AppOnChip versterkt de bescherming van Sentinel LDK op het gebied van intellectueel eigendom. Sentinel Envelope bevat al langer bestandsencryptie, codeversluiering en anti-debugging-mogelijkheden. AppOnChip breidt softwarebeveiliging uit door het illegale gebruik van commerciële software door niet-geautoriseerde gebruikers te voorkomen.
AppOnChip is een volledig geautomatiseerde proces dat applicaties onderzoekt en een lijst presenteert van functies met codeblokken die uitwisselbaar zijn met AppOnChip. De beschermde blokken, die versleuteld en ondertekend worden, zijn dynamisch te laden en uit te voeren op de dongle.