Belgacom neemt maatregelen om beveiliging te verbeteren

Belgacom maakt bekend 'gepaste maatregelen' te hebben genomen om de integriteit van haar systemen te beschermen. De Belgische provider neemt de maatregel nadat bij een eerdere controle een cyberaanval op zijn systeem werd ontdekt.
Belgacom neemt maatregelen om beveiliging te verbeteren
MoneyTalk meldt dat Belgacom met de nieuwe maatregelen hoopt dergelijke cyberaanvallen in de toekomst beter af te kunnen slaan. Het bedrijf stelt de bescherming van klanten en hun gegevens als topprioriteit te zien. Belgacom benadrukt dat er tot nu toe geen aanwijzingen zijn dat de cyberaanval impact heeft op klanten of klantgegevens.
Malware
Belgacom liet nadat het PRISM-spionageprogramma van de NSA aan het licht kwam een onderzoek uitvoeren naar integriteit van zijn eigen systemen. Hierbij kwam een cyberaanval aan het licht waarbij onbekende aanvallers malware op de communicatiesystemen van Belgacom hebben geplaatst. Deze malware zou zijn gericht op het verzamelen van strategische informatie.
De zaak wordt in België hoog op genomen. De Belgische premier Elio di Rupo liet al weten dat de Belgische regering 'gepaste maatregelen' zal nemen als blijkt dat de aanval zoals wordt vermoed inderdaad door een buitenlandse overheid is opgezet. De aanval wordt op dit moment onderzocht.