BSA | The Software Alliance lanceert online BSA Bedrijfsindex

BSA | The Software Alliance (BSA), de internationale belangenbehartiger van de wereldwijde software-industrie, lanceert de online BSA Bedrijfsindex. Deze lancering is onderdeel van de nieuwste campagne van de BSA in Nederland. Doel is om Nederlandse bedrijven bewust te maken van het belang van een beter beheer en betere monitoring van software en licenties. De online index helpt bedrijven te verifiëren of zij over het juiste aantal licenties beschikken door het creëren van een softwarelicentieverklaring (SLV). Daarnaast biedt de index ook bedrijfsgegevens, hulpmiddelen en mogelijkheden om contact te onderhouden met de BSA.
De Bedrijfsindex van BSA | The Software Alliance
Nederlandse bedrijven krijgen een persoonlijke inlogcode die toegang geeft tot hun BSA-informatie in hun persoonlijke BSA-profiel. De data binnen de BSA Bedrijfsindex is beveiligd en wordt beheerd op basis van alle geldende wetgeving en privacyregels. De BSA zal de index via social media, websites en andere marketingkanalen onder de aandacht brengen.
Alle tools op www.bsa.nl zijn via de persoonlijke portal te benaderen. Dat geldt ook voor The Live Sessions van de BSA. Deze webinars bieden informatie aan gebruikers van zakelijke software zakelijke-softwaregebruikers en managers over de voordelen van het gebruik van gelicentieerde software en de risico’s van ongelicentieerde software.
“De BSA heeft in de afgelopen jaren veel contacten gelegd met Nederlandse bedrijven. Wij willen dat deze bedrijven toegang hebben tot de informatie die ze ons in het verleden hebben verstrekt, zodat zij die gegevens kunnen verifiëren. Daardoor worden we zichtbaarder en toegankelijker voor ze. De persoonlijke portal stelt bedrijven in staat om een legalisatieperiode aan te vragen, te zoeken naar een reseller en hun softwarelicentieverklaring up-to-date te houden”, zegt Julian Swan, Director of Compliance Marketing bij BSA EMEA. “Door de Bedrijfsindex digitaal en persoonlijk te maken, hoeven bedrijven geen lange formuleren in te vullen en hebben ze inzicht in alle communicatie met de BSA. En dat alles op één platform.”
Het gebruik van officiële software biedt bedrijven verschillende belangrijke voordelen. Legale software is betrouwbaarder en veiliger, wat de productiviteit maximaliseert. Het gebruik van ongelicentieerde software stelt bedrijven bloot aan significante risico’s op het gebied van veiligheid, kosten en reputatie. Illegale software bevat vaak virussen en malware, en maakt een organisatie kwetsbaar voor identiteitsdiefstal, dataverlies en andere onrechtmatige activiteiten. Daarom is het voor bedrijven cruciaal om hun software optimaal te beheren, zodat ze er volop van profiteren. Software Asset Management (SAM) is een erkende discipline die voorziet in het raamwerk en de kennis die voor bedrijven nodig zijn om hun kritische bedrijfsmiddelen proactief te beheren.
Bedrijven en personen die vragen hebben over softwarelicenties, kunnen verschillende bronnen raadplegen. De software-uitgevers en -leveranciers zijn het eerste aanspreekpunt voor vragen over hun specifieke licenties. Ook de BSA-website biedt advies en bronnen, zoals The Live Sessions, de risicocalculator, de softwarelicentieverklaring en de contactgegevens van resellers. Deze bronnen helpen bedrijven ervoor te zorgen dat ze efficiënt en volgens de regels opereren. Meer informatie en software compliance-tools zijn beschikbaar op www.bsa.nl en www.bsa.org.