Mobiliteit bezorgt Nederlandse IT'ers veel kopzorgen

Mobiliteit bezorgt IT'ers in Nederland kopzorgen. Met name de beveiliging van informatie en het gedrag van medewerkers zorgen voor veel zorgen. Ook dataprivacy is een zorgenkindje. Dit blijkt uit Europees onderzoek van Citrix.
Mobiliteit bezorgt Nederlandse IT'ers veel kopzorgen
Ondanks de kopzorgen zien Nederlandse IT'ers bovengemiddeld de waarde van. 27 procent van de Nederlandse respondenten noemt behoud van personeel de belangrijkste reden om mobiel werken mogelijk te maken. Op Europees niveau ligt dit percentage gemiddeld op 12 procent.
Werkende infrastructuur
Ruim driekwart (76%) van alle organisaties in Europa beschikt al over een werkende infrastructuur om medewerkers de gelegenheid te bieden altijd en overal te werken. Dat betekent echter niet dat alle lagen van de organisatie zelf mogen bepalen waar en wanneer ze werken. Maar liefst 48 procent van de ondervraagden geeft aan dat dit alleen geldt voor specifieke medewerkers.
Nederlandse IT'ers zijn ervan overtuigd dat de werkplek voorgoed is veranderd door mobiliteit. Maar liefst 97% geeft aan dit te verwachten. Redenen hiervoor zijn volgens de IT'ers dat mensen thuis kunnen werken en collega's elkaar minder vaak op de werkvloer tegenkomen. Tegelijkertijd zorgt de ontwikkeling ervoor dat organisaties nieuwe technologieën sneller omarmen en de productiviteit verbetert.
Balans tussen werk en privé
"Werknemers zijn op zoek naar een betere balans tussen werk en privé en willen of moeten vanuit verschillende locaties kunnen werken, zelfs buiten kantooruren. Dat brengt voor werkgevers veel kansen met zich mee, maar ook uitdagingen; zoals een veilige en beheerbare infrastructuur die de mogelijkheden en vrijheid van werknemers niet beperkt. Nederland loopt voorop in deze ontwikkeling, en het is goed om te merken dat het behouden van getalenteerde werknemers een belangrijke driver is", aldus Peter van Leest, Country Manager Nederland bij Citrix.