Ransomware 'Filecode Trojan' erg populair

De Filecode Trojan, een trojan die met behulp van het Remote Desktop Protocol van Windows wordt verspreid, is erg populair. De afgelopen tijd is een duidelijke piek zichtbaar in het aantal infecties met Filecode. Dit meldt beveiligingsbedrijf ESET.
De ransomware 'Filecode Trojan' blijkt erg populair te zijn
Het Remote Desktop Protocol is bedoeld om beheerders op afstand toegang te geven tot systemen. Het protocol wordt door hackers echter misbruikt om systemen met zwakke wachtwoorden aan te vallen. Aanvallers kunnen hierdoor de systemen overnemen.
Zodra het systeem is overgenomen treedt de Filecode Trojan in werking. De malware neemt verschillende bestanden in gijzeling. Filecode onderscheidt zich van andere ransomware door gegijzelde bestanden te versleutelen. Dit maakt het aanzienlijk lastiger weer toegang te krijgen tot de bestanden en de ransomware te verspreiden.