WildFire van Palo Alto Networks beschermt nu ook tegen cyberaanvallen gericht op Android-smartphones

De WildFire malware analyse sandbox van netwerkbeveiligingsspecialist Palo Alto Networks, kan nu ook Android-applicaties in het APK-bestandsformaat analyseren en zo geavanceerde bedreigingen in Android-applicaties opsporen.
WildFire van Palo Alto Networks beschermt nu ook tegen cyberaanvallen gericht op Android-smartphones en -tablets
Jon Oltsik, senior analist bij Enterprise Strategy Group, merkte eerder dit jaar op dat mobiele malware in 2012 was toegenomen met meer dan duizend procent en dat de hoeveelheid en de complexiteit ervan in 2013 zouden blijven groeien.
Vatbaar voor mobiele malware
Android-gebaseerde smartphones en -tablets zijn vatbaar voor mobiele malware. Dat komt door de open ontwikkelomgeving van Android OS en haar populariteit. Volgens IDC had Android in het tweede kwartaal van 2013 een marktaandeel van 79,3 procent. Het platform biedt voor cybercriminelen een aantrekkelijke ingang om netwerken aan te vallen, zoals onlangs aangetoond door de ‘BadNews’-malware die verspreid werd via een mobiel-advertentienetwerk.
Om de uitdaging van geavanceerde bedreigingen aan te gaan, moeten organisaties ervoor zorgen dat hun beveiligingsstrategieën opgewassen zijn tegen de bedreigingen gericht op de mobiele apparaten van hun werknemers en de netwerken waarmee die verbonden zijn. In tegenstelling tot traditionele beveiligingsoplossingen, die zich richten op het toestel, registreert WildFire van Palo Alto Networks malware in het netwerk en daarbuiten. De sandbox analyseert de malware vervolgens actief in een gevirtualiseerde Android-omgeving om netwerken pro-actief te beschermen tegen nieuwe APK-gebaseerde malware.
Snelgroeiende trend
“Smartphones en tablets zijn al snel net zo krachtig en veelgebruikt als pc’s binnen het bedrijfsnetwerk. Die apparaten beschermen tegen cyberaanvallen, is een van de snelgroeiende trends in cyberbeveiliging. Met de nieuwe functionaliteit in de WildFire-sandbox bieden we organisaties een eenvoudige manier om zich te beschermen tegen deze bedreigingen. De aanpak van Palo Alto Networks is praktisch en effectief. Het maakt centrale handhaving en preventie op netwerkniveau mogelijk, zonder je zorgen te hoeven maken over het energieverbruik en de prestatieproblemen, die je vaak ziet bij toestel gebonden-oplossingen”, zegt René Bonvanie, Chief Marketing Officer van Palo Alto Networks.
WildFire biedt uitstekende detectie, analyse en preventie
Palo Alto Networks introduceerde WildFire in november 2011 en WildFire wordt nu door meer dan 1.700 klanten wereldwijd gebruikt. De oplossing verzamelt en analyseert verdachte bestanden op bedrijfsnetwerken. Wanneer ze een bestand als malware of een cyberaanval herkent, genereert ze een handtekening die gebruikers beschermt tegen de net ontdekte malware en varianten daarop, voor alle WildFire abonnees.
Android-marktplaatsen
WildFire doorzoekt de grote Android-marktplaatsen om nieuwe applicaties te analyseren. De software genereert vervolgens een handtekening voor bestanden en applicaties bestempeld als malware. Klanten van Palo Alto Networks kunnen die handtekening downloaden om hun netwerken verder te beveiligen. Palo Alto Networks heeft op dit moment beveiliging voor meer dan driehonderdduizend soorten Android-malware. Klanten van Palo Alto Networks kunnen er zeker van zijn dat de mobiele apparaten van hun gebruikers beschermd blijven, ongeacht of ze zich binnen of buiten het fysieke bedrijfsnetwerk bevinden.
Bestaande klanten profiteren automatisch van de nieuwe ondersteuning voor APK-bestanden.