CumulusTrust geeft cloud- en SaaS-dienstverleners toegang tot certificeringen

CumulusTrust introduceert de nieuwe online dienst Security Office Online. Deze dienst biedt cloud- en SaaS-dienstverleners toegang tot certificeringen, zonder hiervoor hoge investeringen te hoeven doen. Het bedrijf speelt hiermee in op de toenemende vraag vanuit de overheid en eindgebruikers naar gecertificeerde clouddiensten.
CumulusTrust geeft cloud- en SaaS-dienstverleners toegang tot certificeringen
“Door het groeiend aanbod Cloud- en SaaS-diensten heeft ook de overheid wet- en regelgeving omtrent dit onderwerp op de agenda gezet. Compliancy wordt dus steeds belangrijker. Maar voor veel bedrijven is het certificeringsproces een administratief project waar niet altijd voldoende tijd voor is. Met CumulusTrust willen wij dit proces vereenvoudigen”, zegt Frits Veltink, partner van CumulusTrust.
ISMS-applicaties, trainingsvideo's en support van experts
De dienst is gebaseerd op drie pijlers: een online ISMS-applicaties, online trainingvideo's en support van experts op het gebied van informatiebeveiliging. De klant kan kiezen uit drie verschillende beveiligingsniveaus. Gebruikers kunnen uitsluitend online support krijgen, maar kunnen ook kiezen voor projectmanagement en pre-audits on-site. CumulusTrust stelt Cloud- en SaaS-dienstverleners daarnaast in staat klanten te helpen bij het bouwen van een eigen security managementsysteem voor informatiebeveiliging.
“Met deze dienst helpen we organisaties die geen eigen GRC-staf hebben, maar wel geconfronteerd worden met een toenemende vraag om gecertificeerde diensten te leveren”, zegt Temme Sikkema, Directeur van CumulusTrust. “Op basis van onze systematiek, met vooraf ingebouwde kennis, zijn we in staat kosteneffectief te werken voor onze klanten, zowel in de pre- als post certificeringsfase. Bovendien integreren we alle relevante beveiligingsstandaarden, zoals ISO27001, NEN7510 en PCI-DSS”, zegt Veltink.