Kaspersky introduceert Kaspersky Internet Security 2014 en Kaspersky Anti-Virus 2014

65 procent van alle Europeanen heeft enige vorm van financiële bedreigingen ontvangen. Denk hierbij aan verdachte e-mails die vragen om wachtwoorden, bankgegevens en andere persoonlijke informatie. Dit blijkt uit een onderzoek dat Kaspersky Lab in samenwerking met B2B International heeft uitgevoerd. Kaspersky introduceert Kaspersky Internet Security 2014 en Kaspersky Anti-Virus 2014 om klanten tegen deze bedreigingen te beschermen.
Kaspersky introduceert Kaspersky Internet Security 2014 en Kaspersky Anti-Virus 2014
Het percentage is volgens Kaspersky relatief laag als je bedenkt dat er per dag ongeveer 200.000 nieuwe voorbeelden van malware opduiken. Een jaar geleden waren dat er nog 125.000. Dit concludeert Kaspersky uit bevindingen van het cloud-gebaseerde Kaspersky Security Network. Gewapend met de technologieën van Kaspersky Lab kunnen consumenten veilig online werken, bankieren en shoppen.
Bescherming tegen online bedreigingen
"Kaspersky Internet Security 2014 biedt optimale bescherming van de pc tegen alle online bedreigingen, zelfs de meest geavanceerde, zodat consumenten er zeker van kunnen zijn dat ze veilig gebruik kunnen maken van bijvoorbeeld online betalingsdiensten, webwinkels en sociale netwerken," zegt Martijn van Lom, General Manager Kaspersky Lab Benelux & Nordic. “Het product bevat unieke technologieën, zoals Veilig bankieren en Veilig toetsenbord, en heeft bovendien zo weinig invloed op de systeemprestaties dat de consument optimaal gebruik kan maken van alle online diensten.
Kaspersky Anti-Virus 2014 en Kaspersky Internet Security 2014 bevatten verschillende nieuwe en verbeterde innovatieve antivirustechnologieën om de beveiliging van gebruikers te waarborgen. Het gaat hierbij om de ZETA Shield-technologie, die een diep diepgaande scan van bestanden en applicaties die op de computer actief zijn uitvoert, om zo malware te identificeren die diep verborgen zit in afzonderlijke onderdelen van elk programma. Ook beschermen de nieuwe pakketen tegen ransomware. De software spoort malware op die de machine in gijzeling probeert te komen en verwijdert deze.
Modus voor vertrouwde applicaties
De oplossingen bevatten een modus voor vertrouwde applicaties. Deze modus beschermt de computer door deze alleen toepassingen te laten starten waarvan is aangegeven dat ze veilig te gebruiken zijn. Door uit te kijken naar verdacht gedrag kan de Automatische exploitbescherming-technologie malware detecteren die gebruik maakt van zwakke plekken in legitieme software. Ook voor online financiële transacties heeft Kaspersky de beveiliging verbetert. Het softwarepakketen ondersteunen nu meer browsers en zijn uitgerust met een uitgebreidere lijst met vertrouwde sites voor online bankieren, betaaldiensten en webwinkels.
Met de Ouderlijk toezicht-functie kunnen ouders instellen wanneer en hoe lang kinderen de computer mogen gebruiken, welke applicaties wel of niet gestart mogen worden en welke informatie niet mag worden gedeeld via sociale netwerken.
Direct beschikbaar
Kaspersky Internet Security 2014 en Kaspersky Anti-Virus 2014 zijn ontworpen om apparaten te beschermen die draaien onder Windows 7, 8, Vista en XP. Beide oplossingen zijn per direct beschikbaar. Kaspersky Internet Security 2014 kost 49,95 euro, terwijl Kaspersky Anti-Virus 2014 29,95 euro beschikbaar is. Klanten kunnen voor dit bedrag één jaar lang op één computer gebruik maken van de oplossingen.