Security House en Golden Frog bieden duurzame oplossing cybersecurity

The Security House en Golden Frog bieden via SpicyLemon (distributeur van o.a. ESET NOD32) en CloudSecured, de consument toegang tot een onafhankelijk VPN. Deze samenwerking is ontstaan vanuit de gedeelde visie dat het internet open en vrij goed moet zijn. Gebruikers moeten volgens de twee bedrijven zorgeloos kunnen genieten van een veilig internet waarop hun privacy gerespecteerd wordt.
VyprVPN
Wanneer je gebruik maakt van een VPN, ook wel Virtual Private Network, maak je verbinding middels een soort virtuele tunnel over het internet. Deze virtuele tunnel is beveiligd met geavanceerde versleuteling. Deze versleutelde tunnel loopt rechtstreeks naar een VPN server, welke vervolgens de verbinding naar de eindbestemming opent. Dit in tegenstelling tot de reguliere directe, en tevens openbare, verbinding.
Beschermen van de privacy
Twee van de voornaamste toepassingen van een VPN zijn het beschermen van de privacy van de gebruiker en het beveiligen van zijn data tegen cybercriminaliteit. The Security House en Golden Frog stellen dat een VPN een onmisbaar stukje software is in een tijd waar privacy schendingen en identiteitsfraude aan de orde van de dag zijn.
Het gebruik van een Virtual Private Network is vele malen veiliger, vooral wanneer het aankomt op publieke wifi-netwerken zoals je deze aantreft in de trein of de plaatselijke McDonalds. Deze publieke netwerken zijn bijzonder vatbaar voor cybercrime, omdat onversleutelde data openlijk door de lucht vliegt. Het is hierdoor voor cybercriminelen een koud kunstje om deze data te onderscheppen. Dit proces wordt ook wel een man-in-the-middle-aanval genoemd en biedt de crimineel de mogelijkheid gevoelige data zoals inloggegevens te stelen met soms identiteitsfraude tot gevolg. Dankzij de strenge encryptie is dit met een VPN niet mogelijk.
Surveillance op internet
‘Het recht om vertrouwelijk te communiceren’, beter bekend als privacy, heeft het de laatste jaren ook flink te verduren gehad. Middels massa surveillance wordt tegenwoordig praktisch iedere burger continue in de gaten gehouden. Het vertrouwelijke karakter van ‘vertrouwelijk communiceren’ is hiermee zo goed als verdwenen.
Een VPN als VyprVPN slaat geen gegevens op van de gebruiker. Het overdragen van informatie aan derden is hierdoor geen mogelijkheid meer, aangezien deze informatie simpelweg niet bestaat. Less is more.