Sophos lanceert flexibele antivirusoplossing voor servers

Sophos lanceert Sophos Server Protection, een gebruiksvriendelijke en flexibele antivirusoplossing voor servers. De oplossing beschermt data zonder de performance aan te tasten. Sophos Server Protection is de nieuwste toevoeging aan het Sophos-assortiment dat eenvoudige maar wel complete veiligheid biedt voor servers, netwerken en apparaten van eindgebruikers.
Sophos
Met Sophos Server Protection speelt Sophos in op verschillende actuele trends: de toenemende migratie naar virtuele servers, de steeds geavanceerdere aanvallen op bedrijfskritische data en de noodzaak om de serverperformance hoog te houden zonder concessies te doen aan de veiligheid. De nieuwe oplossing van Sophos integreert bestaande antivirus voor vShield met complete antivirus clients voor Windows, Linux, Mac en Unix in één enkel centraal beheerd product.
Minder capaciteit
Virtuele en standalone systemen gebruiken met Sophos Server Protection minder capaciteit dan met traditionele antivirusproducten. Het scannen via vShield zonder extra software voorkomt voortdurende scan- en update-activiteiten en zorgt toch automatisch voor de beveiliging van elke virtuele Windows-machine op de centrale server via een gecentraliseerde virtuele beveiligingstoepassing. De systemen zonder vShield benutten een complete client die is ingericht voor optimale prestaties. Bepaalde platforms kunnen ook gebruikmaken van geavanceerde toepassingen, zoals HIPS, application control en device control.
Sophos Server Protection ondersteunt een groot aantal server- en virtualisatieplatforms, zoals Windows, Linux, UNIX, Mac, Hyper-V, vSphere/ESX/ESXi en XenServer. Het biedt bewezen effectieve bescherming tegen bekende en onbekende dreigingen en communiceert continu met Sophos labs. Sophos Server Protection wordt gedemonstreerd tijdens VM World, dat van 25 tot en met 29 augustus in San Francisco wordt gehouden.