Motiv vernieuwt mSafe en geeft bedrijven meer controle over data

ICT Security-specialist Motiv lanceert een vernieuwde versie van mSafe, een platform voor veilige bestandsuitwisseling via internet. De nieuwe release biedt de beheerder meer inzicht in ‘wie wat wanneer’ doet en met welke documenten. De onderneming behoudt hierdoor de control over de opgeslagen gegevens. Andere vernieuwingen zijn de mogelijkheid om permanente werkruimtes aan te maken en om meerdere documenten in één keer te uploaden.
Motiv
Motiv mSafe is ontwikkeld voor de zakelijke markt en helpt bedrijven belangrijke data zoals personeelsdossiers, medische dossiers of financiële informatie veilig uit te wisselen. Het platform maakt gebruik van de cloud- en datacenterdiensten van Motiv. Bestanden worden standaard gescant op malware en worden automatisch versleuteld.
Informatie over werkruimtes
“De nieuwe versie van mSafe biedt de beheerder van een werkruimte nog meer informatie die van pas komt bij het aantonen van compliance of het overleggen van een auditlog”, zegt Bastiaan Schoonhoven, marketingmanager bij Motiv. “Daarmee zijn bedrijven niet alleen verzekerd van een uiterst veilige bestandsuitwisseling via internet, maar blijven ze ook volledig ‘in control’ over hun eigen gegevens. Die controle ontbreekt bij consumententoepassingen zoals Dropbox, Google Drive of WeTransfer.”
De beheerder van een werkruimte krijgt te zien wie op welk moment een bepaald document heeft geüpload, gedownload of gewijzigd. Ook kan direct worden nagegaan of virussen zijn aangetroffen. Van gebruikers wordt het laatste moment van inloggen getoond. Op de homepage is het aantal deelnemers van de werkruimte en zijn de documenten te zien. Beheerders hebben inzicht in het aantal downloads en nog beschikbare opslagruimte.
Permanente werkruimtes
Een andere vernieuwing in mSafe is de mogelijkheid om permanente werkruimtes aan te maken. Deze permanente ruimte kan alleen kan worden aangemaakt door een beheerder en heeft zelf geen vervaldatum. Wel hebben de documenten binnen een tijdelijke werkruimte een vervaldatum die kan worden aangepast. Ook is het met deze nieuwe versie van mSafe meerdere files in één keer te uploaden, waarbij elk afzonderlijk document wordt gescand op malware.